Iné-kafé

22. ledna 2009 v 17:58
Iné-kaféé
Slovenská hudební punk-rocková skupina založená roku 1995 Vratkem Rohoněm (kytara, zpěv) a Mariánem Chromým (kytara, zpěv). V původní sestavě hráli ještě Noro Komada (bicí) a Rišo Barger (basa), ti ovšem v roce 1996 odešli. Personální změny ve skupině byly časté, sestava se ustálila až v roce 2003 v podobě:


Vratko Rohoň (*25.2.1974, kytara, zpěv)
Peter Fora (*26.9.1978, baskytara, zpěv)
Jan Rozbora (*21.3.1980, bicí, zpěv).

V roce 1998 vydala skupina po předchozích dvou demo CD první oficiální album Vitaj! a absolvovala několik koncertů v Německu. Po vydání singlu Svätý pokoj a úspěšných alb Čumil (prodáno více než 15000 kusů) a Je tu niekto? získala skupina 4. místo v kategorii Skokan roku ankety Slávik 2000. Po roce 2001 začalo Iné kafe koncertovat častěji v Česku a absolvovalo společné turné se skupinou Kabát. Po roční nečinnosti, vydání reedice starších demo CD (Situácia & Kachny) a změně sestavy vydala skupina album Bez udania dôvodu, které se po ohlášení ukončení činnosti v únoru 2006 ukázalo být posledním.

Diskografie:
Kachny (demo, 1996)
Situácia (demo, 1997)
Vitaj! (1998)
Čumil (1999)
Je tu niekto? (2000)
Príbeh (2001)
Situácia & Kachny (reedícia, 2002, resp. 1996-97)
Bez udania dôvodu (2003)
Best Of (2009)


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.